www.appartementindahab.nl

Luxe zeezicht vakantie appartementen in Dahab, Egypte

Dahab Informatie

Dahab is kleinschalig en straalt rust uit. Van het massale toerisme zoals in Sharm El Sheikh en Hurghada is geen sprake. Er hangt een bijzonder sfeertje van kalmte, ontspanning en warmte. Als je een discoganger bent en tot in de vroege uurtjes uit wilt gaan, ga dan naar Hurghada of Sharm El Sheikh, in Dahab komt u echt voor uw rust, het echte Egypte en de prachtige, nog ongerepte 
duikspots. Natuurlijk zijn er wel een paar cafeetjes en is er een (kleine) discotheek, maar Dahab is absoluut geen uitgaansparadijs. 

De lokale mensen zijn vriendelijk en hulpvaardig. De meeste mensen spreken er gewoon Engels en soms ook Duits of Frans. De naam Dahab is afgeleid van het Arabische woord voor goud (Dhahab), verwijzend naar de mooie stranden. In het verleden had Dahab de naam een hippieparadijs of ook wel het Koh Samui van het Midden Oosten te zijn. Vandaag de dag biedt het charismatische stadje een interessante veelzijdigheid aan multiculturele restaurantjes, café's, bazaars, internetcafé's, hotels en camps. 

Op de boulevard tussen Masbat en The Lighthouse is het gezellig. Aan de ene kant van de boulevard vind je legio kleine winkels met allerlei Egyptische snuisterijen, sieraden en niet te vergeten diverse kruiden, papyrus en kleden. Aan de andere kant de direct aan zee gelegen sfeervolle restaurants en café's met een fantastisch uitzicht op de Rode Zee en in de verte de bergen van Saoedi-Arabië . Niks moet en niks hoeft in Dahab. En stilzitten al helemaal niet. Met zijn kilometerslange en bijna ongerepte stranden en bergen is het namelijk ook een ideale bestemming voor een sportieve vakantie. Voor surfers bijvoorbeeld, staat er bijna elke dag wel een uitnodigend windje om mee over het strakke blauwe water te scheren. En duikers en snorkelaars wacht onder water de betoverende wereld van de vermaarde koraalriffen met de daarbij behorende kleurrijke vissen. 

DUIKEN EN SNORKELEN IN DAHAB 

Als echte duikfanaten verhuren wij ons appartement op een van de mooiste duikspots van Egypte natuurlijk graag aan collega duikers. In Dahab heb je nog echte ongerepte duikspots, in tegenstelling tot Hurghada en Sharm en Sheikh, waar veel van de prachtige koralen en onderwaternatuur al vertrapt is door de vele  touristen. Het appartement ligt op 40 meter van het strand van Eel Garden, een geweldig mooie duik en snorkel locatie met niet alleen prachtig koraal maar ook een zandafdaling met duizenden kleine witte aaltjes waaraan het haar naam te danken heeft. Een andere bekende duikspot, The Lighthouse Reef ligt op ongeveer 200 meter van het appartement.

Dahab is echt een duikers/snorkelaars plaats bij uitstek. Er zijn meer dan 50 duikscholen van allerlei pluimage. Met meer dan 20 jaar duikervaring en ruim 2000 duiken zijn wij kritisch op het gezelschap waarmee we "onder water" gaan. In de directe omgeving van het appartement ligt duikschool Dahab Divers Lodge (op c.a. 150 mtr lopen, net voor de Lighthouse), een duikschool gerund door zeer ervaren professionals en met eersteklas materiaal. Extra voordeel; de eigenaar van de duikschool, Mohammed is de buurman in het appartement, dus voor vragen heb je altijd de juiste man in de buurt. We hebben zeer goede ervaringen met Dahab Divers Lodge; goed gekwalificeerde duikinstructeurs en gidsen, goed materiaal en ze kennen de mooiste spots in de omgeving. 

En mocht u met de kinderen willen duiken (vanaf 10 jaar mag iemand een Open Water junior cursus doen) of zich niet vertrouwd (genoeg) voelen in het engels, dan kunnen zij een Nederlandstalige duikinstructrice verzorgen. Natuurlijk kun je in Dahab ter plekke voor een paar euro minder een duikschool proberen te zoeken, maar ben je dan zeker van kwaliteit?

Of je nou voor het eerst gaat duiken, een advanced cursus gaat volgen, of als ervaren duiker meegaat. Wees er zeker van om met goede kwaliteit spullen en een uitstekende service aan je duikavontuur te beginnen. 

En vergeet vooral niet te genieten. Want in Dahab is iedereen HAPPY!