www.appartementindahab.nl

Luxe zeezicht vakantie appartementen in Dahab, Egypte

Vlucht & Reis

Vlucht naar Dahab

Voor je vakantie in Dahab kun je vliegen op Sharm el Sheikh en Taba, de 2 dichtsbijzijnde 
luchthavens. Sharm el Sheikh ligt op c.a. 90 km van Dahab (1 uur rijden), Taba ligt iets verder, c.a. 135 Km en zo'n 2 uur rijden. Aangezien Sharm el Sheikh een drukkere (toeristen) luchthaven is, kun je daar vaak het meest flexibel en goedkoopst op vliegen. Het kan echter handig zijn om uit te wijken naar Taba als je op een afwijkende datum wilt vliegen.

Er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen die vliegen op deze luchthavens, de links naar hun websites staan op de linkpagina.

Wil je vanuit Nederland (Schiphol) gemakkelijk vliegen zonder poespas, dan is Transavia of Arkefly een aanrader. Meestal ben je er rond de 350 euro kwijt voor een ticket. In de schoolvakanties kan dat echter makkelijk het dubbele zijn. Transavia vliegt op dinsdag en afhankelijk van het seizoen ook op vrijdag. Arkefly vliegt vanuit Schiphol op dinsdag en zaterdag. Ze hebben comfort klasse waar je voor een paar tientjes extra, meer beenruimte hebt en 30 kilo baggage mee kunt nemen ipv de standaard 20 kg.

Vanuit Brussel kun je vliegen met Jetairfly. Vooral voor mensen uit Zuid Nederland kan dat interessant zijn. De luchthaven van Brussel is niet zo groot en massaal als Schiphol en vaak is het parkeren er ook wat betaalbaarder, vooral met kortingsacties. Jetairfly is een relatief goedkope maatschappij, zeker als je wat verder van te voren boekt, buiten de schoolvakanties om en je niet vast zit aan een bepaalde datum. Je kunt dan tickets boeken vanaf zo'n 175 euro. Toch al gauw de helft minder dan normaal. 

Schoolvakanties
Ben je gebonden aan de schoolvakanties, dan zijn de bovenstaande maatschappijen vaak wat duurder en kan het de moeite lonen om uit te wijken naar een vertrekluchthaven in Duitsland of Belgie. Vanuit Brussel of Dusseldorf kun je gemakkelijk vliegen met Jetairfly, Thomas Cook, Tuifly of EgyptAir. Egyptair is kwalitatief een goede luchtvaartmaatschappij. Ze vliegen ook vanuit Amsterdam maar in de schoolvakanties ben je vaak honderden euro's goedkoper uit als je via Dusseldorf vliegt.

Reisdocumenten Dahab
Nederlandse staatsburgers moeten in het bezit zijn van een paspoort dat bij terugkomst in Nederland nog minstens 2 maanden geldig is. Op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je hierover uitgebreide informatie.

Bij alleen een bezoek aan de Sinaï (daar valt Dahab ook onder) heb je geen visum nodig, mits de duur van de vakantie niet langer is dan twee weken.  Vermeld dan op het visumkaartje dat je in het vliegtuig of op de luchthaven ontvangt; "Sinai Only". Je hoeft dan geen visum te kopen. Voor een verblijf langer dan twee weken of een bezoek aan bijvoorbeeld Ras Mohamed is wel een visum noodzakelijk. Raadpleeg bij twijfel even de visumkantoortjes op de luchthaven. Visumkosten c.a. US$ 15,-

 Bekijk hier de beoording van onze gasten op Zoover